SAMO NAJBOLJE ZA VAŠU PORODICU

EKOFIL - MLEKARA HOMOLJE

VIZIJA

Izgraditi srpski brend koji će biti pozicioniran u srce potrošača podsećajući na zdravo okruženje Homoljskih planina.

MISIJA

Obezbediti visokokvalitetne mlečne proizvode koji će uvek podsećati potrošača na tradicionalno dobar ukus i dobra stara vremena.Nezaobilazni spoj modernog i tradicionalnog

RESURSI

Moderna tehnologija,visok kvalitet sirovine i gotovih proizvoda.Tim pun entuzijazma.


O NAMA

Mlekara HOMOLJE je radila u sastavu IMLEKA sa kapacitetom 50.000 lit/dan mleka. Godine 2008. mlekara je potpuno rekonstruisana i registrovana kao privatno preduzeće EKOFIL – mlekara HOMOLJE sa kapacitetom 60.000 lit mleka dnevne proizvodnje. Mlekara se nalazi u Petrovcu na Mlavi, u podnožiju Homljskih planina.

Mlekara ima sopstvenu sirovinsku bazu sa transportom sirovog mleka, uvededen HACCP sistem kvaliteta i registrovana za izvoz. Proizvodi se izvoze u Makedoniju, Crnu Goru i za Rusiju od 2017. godine.
Uvedena je elektronska obrada svih podataka kroz INFO SISTEM.
Takođe, mlekara ima dobro organizovanu komercijalnu službu sa distribucijom gotovih proizvoda. Asortiman proizvoda se sastoji od svih kiselo-mlečnih proizvoda (jogurt , kiselo mleko, pavlaka , paprika u pavlaci), raznih vrsta sireva npr. belih sireva, kačkavalja.

Za preradu koristimo mleko iz krajeva homoljskih planina. Na samom pocetku, 2008. godine prerada mleka je iznosila 5000 l mleka na dan, a znatni porast je zabeležen narednih godina pa sve do danas; 2011. godine mlekara prerađuje 22.000 lit/dan mleka , a 2012. na 35.000 lit/dan mleka. Dok danas 2017. godine mlekara preradjuje 50 000 l mleka na dan.

Proizvodi od čistog mleka - sveži i ukusni!

Da li ste spremni da promenite životne navike?